Cepti kalmāri ar ķiplokiem, grieķu gaumē

Gardu vakariņu gatavošana bieži vien šķiet laikietilpīgs un sarežģīts process, tomēr patiesībā ir iespējams pagatavot izcilu maltīti pavisam īsā laikā.

Lai gan daudzi domā, ka garšīgas vakariņas prasa stundām ilgu gatavošanu pie plīts, tas nav gluži tā.

Bieži vien pietiek tikai ar 20 minūtēm, lai radītu ko īpašu un gardu. Šajā procesā galvenais ir izvēlēties pareizās sastāvdaļas un atrast piemērotu recepti, kas ļauj izcelt šo sastāvdaļu dabisko garšu.

Piemēram, viens no šādiem produktiem ir kalmāri. Tie ir ne tikai ļoti garšīgi, bet arī ļoti ātri un viegli pagatavojami.

Pat vēl labāk, ja vari iegādāties jau nomizotus kalmārus, jo tas vēl vairāk saīsina gatavošanas laiku. Kalmāriem piemīt maiga un maiga garša, kas labi sader ar dažādām piedevām, taču, lai tie būtu patiešām garšīgi, nav nepieciešams daudz sarežģītu sastāvdaļu.

Lai izceltu kalmāru garšu, pietiek ar dažām vienkāršām piedevām: ķiplokiem, citronu un labu olīveļļu.

Šīs sastāvdaļas ir klasiska kombinācija, kas lieliski papildina kalmāru dabisko garšu, padarot to izsmalcinātu un aromātisku. Uzsildot pannu, pievieno olīveļļu un nedaudz sasmalcinātu ķiploku, lai tas nedaudz apceptos un atbrīvotu savu aromātu. Pēc tam pievieno kalmārus un cep dažas minūtes, līdz tie kļūst zeltaini un viegli kraukšķīgi. Visbeidzot, pievieno nedaudz citrona sulas, lai piešķirtu vieglu skābumu un svaigumu.

Rezultātā tu iegūsi gardu un vieglu vakariņu ēdienu, kas lieliski piemērots gan ikdienas vakariņām, gan īpašākiem gadījumiem. Un, pats galvenais, šis ēdiens neprasīs daudz laika un pūļu, bet gan ļaus tev baudīt garšīgu maltīti un brīnišķīgu vakaru.

Sastāvdaļas 4 porcijām :

Fonds iztīrīti kalmāri 800 grami ķiploku 3-4 zobi citronu 1 gab augu eļļa 30 ml. olīveļļa 40 ml. neliels pētersīļu ķekars sāls pēc garšas

Ēdienu gatavošanas recepte : 

Smalki sagrieziet ķiplokus un zaļumus. Kalmārus sagriež gredzenos. Sarīvē citrona miziņu un izspiež 3 ēd.k. sula Pannā uz lielas uguns sakarsē augu eļļu. Pāris partijās ātri apcepiet kalmārus līdz zeltaini brūnai. Izņem no pannas.

Noslaukiet pannu, pievienojiet olīveļļu un ķiplokus, apcepiet 20 sekundes. Pievienojiet kalmārus, pētersīļus, citrona sulu un miziņu, sāli pēc garšas. Karsē, maisot, pusminūti un noņem no uguns. Pasniedz ar kviešu maizi, ko var izmantot, lai uzsūktu sulu no šķīvja. Vai ar vārītiem rīsiem.

Leave a Comment